Neem contact op: (+31) (0)6 521 599 29   Mail Ons

Onze werkwijze

Elke functie vraagt om specifieke competenties. Om optimaal gebruik te maken van de online assessments die uitgaan van competenties, is het allereerst belangrijk om scherp te krijgen welke competenties nodig zijn op welke plek in uw organisatie.

Stel eerst vast welke competenties uw organisatie nodig heeft en welke gedragscompetenties het verschil maken in uw functies. Welke competenties nodig zijn vloeit voort uit de strategische doelstellingen van uw organisatie.  De competenties zijn de meetlat.

Met de Competentie Profiler heeft u de mogelijkheid om competentieprofielen samen te stellen. U kunt op eenvoudige wijze een uitgebreid functieprofiel online opstellen.

Heeft u bestaande functieprofielen dan helpen wij u om de competentieprofielen eerst te analyseren en te definiëren.

Afhankelijk van uw vraag bepalen wij samen met u welke assessments worden ingezet. De assessments kunnen elk moment in uw HR-cyclus worden ingezet.

  • Selectie: u wilt weten wie de beste kandidaat is voor uw vacante functie
  • Ontwikkeling: u wilt weten wat de ontwikkelmogelijkheden van uw medewerkers zijn
  • Loopbaanmobiliteit: u wilt uw medeweker ondersteunen bij het kiezen van een nieuwe loopbaan. Of u bent zelf opzoek naar ondersteuning bij het kiezen van een beroep of functie die past.

Inzet online assessments: deelnemers worden online uitgenodigd om een of meerdere assessments in te vullen.

Rapportages: Na het invullen van tests zijn de rapporten direct beschikbaar. Het advies wordt eerst met de opdrachtgever besproken, eventueel ook met de kandidaat.

 

Coaching: op verzoek van de opdrachtgever kunnen medewerkers, online op competenties worden gecoacht.