Neem contact op: (+31) (0)6 521 599 29   Mail Ons

Management Pro: Recensie Beyond MBA – Bewust leiderschap brengt balans tussen purpose en profit �" van Huib Broekhuis.

Geplaatst op dec 7, 2015 in News

Ik schrijf vaak “Meeting of minds” en / of “Feest der (h)erkenning” als het gaat over boeken die mij erg aanspreken en ook naadloos aansluiten bij mijn eigen visie, ervaring en de huidige trends & ontwikkelingen op het gebied van (NIEUW) Leiderschap. Bij het lezen van “Beyond MBA” had ik dat “Feest der (h)erkenning gevoel” in zeer sterke mate. Om te beginnen met de boekenlijst. Meer dan de helft van de genoemde boeken ken of heb ik zelf in mijn “Leiderschapboekenkast” staan en / of ik ken ( de visie van) de schrijvers persoonlijk. Broekhuis besteed ook een hoofdstuk aan Servant-Leadership.

Een van de kenmerken van Dienend-Leiderschap is rentmeesterschap. Daar sluit het hoofdstuk over de aarde naadloos bij aan.

Ik heb grote bewondering voor de openhartige wijze waarop hij zijn eigen reis-en zoektocht beschrijft. Hierdoor gaat het boek “leven”. Ik kan mij goed voorstellen, dat veel managers, bestuurders en toezichthouders in het zelfde schuitje zitten.
“Meeting of minds”. Of je het nu het label “Toeval” of synchroniciteit gebruikt, Broekhuis schrijft 2 hoofdstukken met titels die exact overeenkomen met de trends zoals ondergetekende die ervaart. Het gaat om “Van hoofd naar hart” en van “Controle naar vertrouwen”. (Zie hieronder alle 7 trends s.v.p.)*****.)

Laat een Reactie Achter