Neem contact op: (+31) (0)6 521 599 29   Mail Ons

Management Pro: Over de berijder van een Jaguar E-Type en een verkoper die zijn baan kwijtraakte.

Geplaatst op dec 29, 2015 in News

In het eerste hoofdstuk van het kantelboek beschrijf ik de start van mijn loopbaan. Ik werkte als leerling-kok in het hotel in Hardegarijp en zag veelvuldig een Jaguar E-Type Cabriolet voorbij komen. Wat een mooie wagen. Een jongensdroom. Ik herinner mij 3 dingen:

1: De berijder was de zoon van een fabrikant in Leeuwarden.

2: De zoon in kwestie was eens iets te enthousiast (en veel te snel) een voorganger gepasseerd die voor de spoorbomen stond. Net na het openen van de spoorbomen passeerde hij de voorganger, net voor dat de auto’s uit tegengestelde richting op gang kwamen. Daar waren een aantal mensen niet enthousiast over…De zaak kwam voor de rechter. Die had het over “Het rode gevaar”. Op enig moment zagen we de Jaguar E-Type voorbij komen, niet meer rood maar grijs…

3: Wat hieraan vooraf ging. Tijdens een autoshow in de R.A.I. liet de hierboven genoemde zoon zijn belangstelling blijken voor een Jaguar E-Type. Hij deed dat niet in een 3-delig kostuum, maar gekleed in een spijkerbroek en een leren jack. Toe hij de verkoper aansprak en meldde dat hij een Jaguar E-Type wou kopen barste de verkoper in schaterlachen uit en reageerde: “Dan moet je eerst maar eens flink sparen….”. U begrijpt het al. De zoon hoefde niet te sparen, de koop ging door en de verkoper werd ontslagen. Zo zie je maar weer. Neem (Potentiële) klanten altijd serieus. Doe dat ook met je relaties.

Laat een Reactie Achter