Neem contact op: (+31) (0)6 521 599 29   Mail Ons

Learning Agility: De mens tegen de robot!

Geplaatst op okt 15, 2014 in Uncategorized

Minister Asscher schetste een treffend beeld van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Robots nemen in hoog tempo arbeid van mensen over. Het werk verandert en als u niet oppast dan mist u de boot. O ja, en de oplossing van de minister, namelijk het onderwijs veranderen, komt voor u waarschijnlijk te laat…

Gelukkig is dit in het bedrijfsleven al wat minder nieuw. Zij kijken naar Learning Agility: het vermogen om in nieuwe omstandigheden snel effectief gedrag te ontwikkelen. Onthoud deze term, want de volgende keer dat u gaat solliciteren wordt u hierop getest.

Wat betekent dit voor u? De Learning Agility formule:

U bent voortdurend nieuwsgierig, u omarmt het nieuwe.
U bent geïnteresseerd in andere mensen, hun waarden en culturen.
U bent mentaal flexibel, u onderzoekt en denkt na.
Ook in onbekende situaties formuleert u nieuwe doelen.

En het belangrijkste: U bent zelfkritisch en vraagt u af wat u beter kunt doen.

Bijvoorbeeld u staat nu voor de klas, maar zoals de minister al zegt, straks geeft u online onderwijs. Als u dit niet ziet zitten, niet nadenkt over hoe u uw leerlingen online iets kunt bijbrengen en vindt dat u nu onvervangbaar bent, bent u niet learning agile. U staat dan straks aan de zijlijn. Bent u echter nieuwsgierig genoeg om nu te experimenteren, vraagt u uw leerlingen hoe de online les beter kan en analyseert u uw resultaat, dan bent u de leraar van de toekomst. Dan valt u niet weg te robotiseren.

Als u geintresseerd bent in de mogelijkheden van de Learning Agility Scan voor uw organisatie en medewerkers, neem gerust contact op met FenfConsulting via:

06-52159929 of info@fenfconsulting.com

Laat een Reactie Achter