Neem contact op: (+31) (0)6 521 599 29   Mail Ons

Kansen voor HR in tijden van crisis

Geplaatst op apr 16, 2014 in Uncategorized

crisis positief

Nog steeds horen we weinig positieve berichten over de Nederlandse economie. Bekende winkels gaan failliet, grote bedrijven ontslaan massaal medewerkers en overal klinkt het woord bezuinigingen. Kortom, na vijf jaar lijkt het einde van de crisis nog niet in zicht. Voor HR-professionals wordt het werk daarmee niet gemakkelijker. Baanonzekerheid en ingrijpende reorganisaties geven veel stress op de werkvloer en doen een zwaar beroep op de HR-afdeling. Maar juist nu kan de HR-afdeling ook een positief verschil maken. Hoe kan HR zich in tijden van crisis onderscheiden?

Ontwikkeling wordt belangrijker

In een hoogconjunctuur eist werving en selectie veel aandacht op en is de concurrentiestrijd om getalenteerde sollicitanten fel. Nu er bij veel organisaties weinig tot geen nieuwe mensen worden aangenomen, is het tijd om goed te kijken naar de mensen die al aan boord zijn. Vanuit FenfConsulting zien wij dat al veel organisaties meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van hun medewerkers dan een aantal jaar geleden. Halen we wel het maximale uit het al aanwezige talent? Hoe zorgen we ervoor dat de medewerkers die we hebben allemaal een optimale bijdrage leveren? Waar ligt ruimte voor ontwikkeling en verbetering? Waardoor zijn onze succesvolle medewerkers nu zo succesvol? Voor HR zijn dit allemaal boeiende vraagstukken. Vraagstukken die echt op het snijvlak van HR en de business liggen. Organisaties worden meer dan ooit gedwongen om te presteren. En presteren lukt alleen met gemotiveerde mensen die werken vanuit hun eigen kracht.

Medewerkers prikkelen om te blijven bewegen

Naast ontwikkeling van medewerkers merken wij dat het ook loont wanneer HR zich richt op de mobiliteit van medewerkers. Door een vastzittende arbeidsmarkt en stijgende werkeloosheidscijfers blijven medewerkers langer op hun plek zitten. Ook de medewerkers die niet (meer) optimaal presteren of niet tevreden zijn over hun eigen positie. FenfConsulting wordt vaak gevraagd hoe je medewerkers kan prikkelen zelf de regie over hun loopbaan te nemen. Hoe kan HR ervoor zorgen dat er voldoende beweging in de organisatie blijft? Hoe stimuleer je mensen om zelf aan hun employability te werken? Deze en andere actuele loopbaanvragen vormen steeds vaker onderwerpen waar HR-professionals mee worstelen.

Laat een Reactie Achter